Euro-East Oy

Turskanmaksakreemi 110 g

Turskanmaksakreemi sopii suoraan leivän päälle levitettäväksi tai vaikka lettujen tai sushin täytteeksi. Suomalaisille paremmin tuttua kalanmaksaöljyä valmistetaan juuri turskan maksasta, joka on terveellisyydessään erinomainen tuote. Turskan maksa sisältää runsaasti elimistölle välttämättömiä hyviä omega-3-rasvahappoja sekä vitamiineja.

Turskan maksassa on erityisen paljon D3-vitamiinia, joten turskanmaksaa kannattaa nauttia ehkäisemään D-vitamiinin puutosta varsinkin talvella. Elintarvikkeista merkittävästi D3-vitamiinia on vain kalassa, joten D3-vitamiinia on vaikea saada riittävästi ravinnosta.

Syötkö tarpeeksi hyviä rasvoja?

100 grammassa turskanmaksakreemiä on omega-3-rasvahappoja jopa 18,9 g. Omega-3-rasvahappoja ei synny elimistössä vaan ne on saatava ravinnosta. Omega-rasvahapot ovat pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa, joka vaikuttaa merkittävästi ihmisen terveyteen ja etenkin kolesteroliaineenvaihduntaan. Päivittäisestä energiantarpeesta tulisi suositusten mukaan saada n. 25–35 % rasvasta, josta vähintään kaksi kolmasosaa tulisi olla pehmeää rasvaa. Riittävä määrä pehmeää rasvaa auttaa myös verenpaineen hallinnassa, sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä.

Turskan maksan käyttö

Venäjällä sekä entisen Neuvostoliiton alueen maissa kalan maksa ja etenkin turskan maksa on perinteinen herkku ja turskan maksaa nautitaan monella tavalla. Turskanmaksakreemi on sellaisenaan herkullinen ja kermaisen täyteläinen levite leivälle tai voileipäkekseille, mutta voit yhtä hyvin valmistaa turskanmaksakreemistä näyttäviä cocktail-paloja.

Turskanmaksakreemiin on käytetty Atlantin turskan maksaa. Kreemissä ei ole lainkaan lisä- tai säilöntäaineita. Täyssäilykkeenä turskanmaksa säilyy avaamattomana huoneenlämmössä.

Turskanmaksakreemiä myydään mm. hyvinvarustelluissa K- ja S-kaupoissa. Jos haluat tuotteen lähikauppaasi, voit pyytää kauppiasta tai henkilökuntaa tilaamaan tuotteet. Katso myös lista jälleenmyyjistämme.

 • Tuotetiedot

  Ainesosat: Atlantin turskan (Gadus morhua morhua) maksa 98%, soijaproteiini (ei sisällä GMO-soijaa), suola 1,2 %. Ei lisä- tai säilöntäaineita.
  Säilytys: säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, avattuna säilytettävä jääkaapissa. Täyssäilyke.
  Nettopaino: 110 g
  Art.Nr: 470110
  EAN kpl: 4750162301397
  EAN ME:4750162298888
  ME: 10 pkt
  Alkuperämaa: Norja. Valmistettu Latviassa.
 • Ravintosisältö per 100 g

  energia: 2186 kJ / 531 kcal
  rasva: 55,95 g
  - josta tyydyttynyttä: 17,30 g
  hiilihydraatit: 0g
  - josta sokereita: <1,0 g
  proteiini: 6,65g
  suola: 1,2 g
  omega 3-rasvahappoja: 18,9 g

Katso myös nämä: