Euro-East Oy
Turskan maksa

Turskan maksa 190 g

Turskan maksaa voi käyttää monella tavalla. Se sopii hyvin suoraan leivän päälle levitettynä tai vaikka lettujen täytteeksi. Suomalaisille paremmin tuttua kalanmaksaöljyä valmistetaan juuri turskan maksasta, joka on terveellisyydessään erinomainen tuote.

Turskan maksassa on erityisen paljon D3-vitamiinia, joten turskan maksaa kannattaa nauttia ehkäisemään D-vitamiinin puutosta varsinkin talvella. Elintarvikkeista merkittävästi D3-vitamiinia on vain kalassa, joten D3-vitamiinia on vaikea saada riittävästi ravinnosta.

Syötkö tarpeeksi hyviä rasvoja?

Turskan maksa sisältää runsaasti elimistölle välttämättömiä hyviä omega-3-rasvahappoja sekä vitamiineja. Omega-3-rasvahappoja ei synny elimistössä vaan ne on saatava ravinnosta. Omega-rasvahapot ovat pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa, joka vaikuttaa merkittävästi ihmisen terveyteen ja etenkin kolesteroliaineenvaihduntaan. Päivittäisestä energiantarpeesta tulisi suositusten mukaan saada n. 25–35 % rasvasta, josta vähintään kaksi kolmasosaa tulisi olla pehmeää rasvaa. Riittävä määrä pehmeää rasvaa auttaa myös verenpaineen hallinnassa, sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä.

Turskan maksan käyttö

Venäjällä sekä entisen Neuvostoliiton alueen maissa kalan maksa ja etenkin turskan maksa on perinteinen herkku ja turskan maksaa nautitaan monella tavalla. Turskan maksa on sellaisenaan herkullinen ja kermaisen täyteläinen levite leivälle tai voileipäkekseille, mutta voit yhtä hyvin valmistaa turskanmaksasta näyttäviä cocktail-paloja.

Turskan maksaan on käytetty Itäisellä Keski-Atlantilla kalastettua turskaa. Turskan maksassa ei ole lainkaan lisä- tai säilöntäaineita. Täyssäilykkeenä turskan maksa säilyy avaamattomana huoneenlämmössä.

Turskan maksaa myydään mm. hyvinvarustetuissa K- ja S-kaupoissa. Jos haluat tuotteen lähikauppaasi, pyydä kauppiasta tai henkilökuntaa tilaamaan tuotteet!

 • Tuotetiedot

  Ainekset: Turskan maksa 98 %, suola 1,0 %, mausteet. Ei sisällä säilöntäaineita. Kalastettu Itäisellä Keski-Atlantilla.
  Säilytys: Avaamattomana huoneenlämmössä, avattuna säilytettävä jääkaapissa.
  Nettopaino: 190 g
  Valutettu paino: 95 g
  Art.Nr: 31050
  EAN kpl: 4030011310504
  EAN ME: 6430044380228
  ME: 24 prk
  Alkuperämaa: Islanti
 • Ravintosisältö per 100 g

  Energia: 1781 kJ / 432 kcal
  Rasva: 43 g
  josta tyydyttynyttä: 5,3 g
  Hiilihydraatit: 3,8 g
  joista sokereita: 0 g
  Proteiini: 7,4 g
  Suola: 0,8 g

Katso myös nämä: