Euro-East Oy

Voileipäkakut

Voileipäkakku on herkullinen ja näyttävä tarjottava, jonka voit koristella mielesi mukaan. Tässä kaksi maukasta ehdotusta!

Tonnikalavoileipäkakku

Resepti: Sari Spåra

10 x 30 cm vuoka
18 viipaletta paahtoleipää

Täyte:
2 prk tonnikalaa öljyssä, valutettuna
2 kanamunaa
1/2 dl tilliä, silputtuna
2 prk à 150 Creme Fraichea
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl majoneesi Provansal 
1 tl valkopippuria
1/2 tl suolaa

Kuorrutus:
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl majoneesi Provansal 
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa

Koristeluun:
160/112 g Old Riga Savustettu kilohaili öljyssä 
Rucolaa
Sitruunan ohuita siivuja

Kostutukseen:
Maitoa

Vuokaan:
Muovikelmua

  1. Vuoraa sopiva leipävuoka muovikelmulla.
  2. Viipaloi paahtoleivän reunat pois.
  3. Keitä kananmunat koviksi ja anna jäähtyä. Kuutioi ne sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.
  4. Valuta tonnikalat ja sekoita täytteen ainekset yhteen.
  5. Lado leipävuoan pohjalle rivi paahtoleipiä. Kostuta maidolla melko reilusti.
  6. Levitä leivän pinnalle reilusti täytettä ja toista tämä kierros kunne solet leipävuoan reunojen korkeudella. Kostuta vielä viimeinen leipärivi kevyesti ja nosta muovikelmun reunat pohjan peitoksi. Laita päälle sopiva paino ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  7. 7.Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää majoneesi ja mausteet käännellen joukkoon.
  8. Kippaa voileipäkakku vuoasta varoen sopivalle tarjoiluastialle. Levitä pintaan kuorrute ja koristele sen jälkeen rucolalla ja savustetulla kilohaililla.
  9. Siivuta sitruuna ohuiksi siivuiksi ja nosta tarjoilulautaselle koristeeksi

Kinkkuvoileipäkakku

Resepti: Sari Spåra

10 x 30 cm vuoka
18 viipaletta paahtoleipää

Täyte:
1 1/2 dl majoneesi Provensal 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk à 150 g Creme Fraichea
2 dl kuutioitua savustettua kinkkua
1 1/2 dl kurkkusalaattia
1 tl valkopippuria
1/2 tl suolaa

Kuorrutus:
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl majoneesi Provansal
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa

Kostutukseen:
Maitoa

Koristeluun:
Esim. kinkkusiivuja, kirsikkatomaatteja, yrttejä, juustoraastetta

Vuokaan:
Muovikelmua

  1. Vuoraa sopiva leipävuoka muovikelmulla.
  2. Viipaloi paahtoleivän reunat pois.
  3. Sekoita täytteen ainekset yhteen.
  4. Lado leipävuoan pohjalle rivi paahtoleipiä. Kostuta maidolla melko reilusti.
  5. Levitä leivän pinnalle reilusti täytettä ja toista tämä kierros kunnes olet leipävuoan reunojen korkeudella. Kostuta vielä viimeinen leipärivi kevyesti ja nosta muovikelmun reunat pohjan peitoksi. Laita päälle sopiva paino ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää majoneesi ja mausteet käännellen joukkoon.
  7. Kippaa voileipäkakku vuoasta varoen sopivalle tarjoiluastialle. Levitä pintaan kuorrute ja koristele sen jälkeen mieleiseksi.

Katso myös nämä: