Euro-East Oy

Voileipäkakku, gluteeniton & vegaaninen

Voileipäkakku on aina herkullinen ja näyttävä tarjottava juhlien kahvipöydässä.
Tämä herkullinen voileipäkakku saa makunsa punajuuresta ja mikä parasta ohje on gluteeniton ja vegaaninen, joten se sopii monen ruokailijan ruokavalioon.

Ainekset ja ohje (16-20 annosta)

  • 24 viipaletta gluteenittomia paahtoleipäviipaleita
  • 2 dl vettä
  • ½ gluteeniton, vegaaninen kasvisliemikuutio tai fondia

Avokadotäyte:

  • 300 g vegaanista, gluteenitonta tuorejuustoa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 avokadoa
  • 1 rkl hienonnettua rosmariinia
  • mustapippuria myllystä

Punajuuritäyte:

Koristeluun:

Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat.
Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvisliemikuutiota tai fondia, jäähdytä.

Valmista avokadotäyte.
Mittaa vegaaninen, gluteeniton tuorejuusto kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehua. Puolita avokadot, poista kivet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Hienonna joukkoon rosmariinia ja mustapippuria. Tarkista maku.

Valmista punajuuritäyte.
Laita punajuurihummus kulhoon ja sekoita joukkoon valutettu punajuurisalaatti. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarkista maku.

Lado leipäviipaleet kaksi vierekkäin ja kolme pitkittäin tarjoiluvadille.
Kostuta kasvisliemellä. Laita täytteitä ja kostutettuja leipäkerroksia päällekkäin siten, että myös pinnalle jää täytettä.

Koristele kakku rucolalla, vegaanisella caviarilla ja kurkkurullilla.
Rullat saat leikkaamalla kurkkua pituussuunnassa juustohöylällä tai kuorimaveitsellä suikaleiksi, jotka voit pyöräyttää rulliksi. Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita ja puolita ne. Koristele kakku sitruunalla.

Anna kakun vetäytyä mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.

Resepti ja kuvat yhteistyössä Kati Jaakonen, Hellapoliisi

 

Katso myös nämä: