Euro-East Oy

Pizzat venäläisen keittiön tapaan

Kokeile pizzaa vaihteeksi hieman eri tavalla: levitä pohjalle tomaattikastikkeen sijaan piparjuurimajoneesia ja päälle savustettua kilohailia. Nauti pizza pääruokana tai leikkaa paloiksi ja tarjoa alku- tai välipalana.

Reseptit: Sari Spåra, Sweet Food O’Mine -blogi

Kylmä herkkupizza

n. 16 annosta

Taikina
3 dl 42 asteista vettä
11 g kuivahiivaa
1 rkl Dikanka auringonkukkaöljyä
1/2 tl suolaa
3 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
n. 3 1/2 dl vehnäjauhoja

Päälle
1 dl majoneesi ”Provansal”
2 à 150 g Creme Fraiche
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1- 2 tl piparjuuritahnaa
2 kpl à 120 g savustettu kilohaili öljyssä
2 Kananmunan keltuista, keitettyjä
n. 4 rkl, haluamaasi mätiä
Persiljaa tai tilliä, koristeluun

Lisää veteen kuivahiiva, auringonkukkaöljy, suola ja spelttijauhot. Sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Vaivaa kunnolla. Lisää jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Ripottele taikinan pinnalle hieman vehnäjauhoja ja peitä kulho liinalla. Anna kohota noin 30 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdeksi pyöreäksi pohjaksi. Pistele pohjat haarukalla.
Paista pohjia 220 asteessa uunin keskitasossa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita yhteen majoneesi, creme fraiche, suola, mustapippuri ja piparjuuritahna. Levitä seos pizzapohjien päälle. Valuta ylimääräiset öljyt pois savustetusta kilohailista. Asettele kilohailit pohjien päälle. Murustele keltuaiset pinnalle ja ripottele päälle mätiä. Koristele persiljalla tai tillillä. Tarjoa heti.

Katso myös nämä: