Euro-East Oy

Lohi-punajuurileivos

20 annosta

Ainekset:

600 g mallasleipärouhe
200 g voisula
800 g tuorejuusto
400 g creme fraiche
300 ml kuohukerma, vaahdotettu
28 g liivatelehti, liotettu
100 + 100 ml sitruunamehu
480 g Euro-East punajuurisalaatti, valutettu
8 rkl Euro-East piparjuuritahna
400 g savulohi, hienonnettu
1 dl tillisilppu
mustapippuri
105 g Euro-East Vegan cavi’ar

Valmistus:

Sekoita leipä ja voi. Yhdistä juusto, creme fraiche, kermavaahto ja sitruunamehuun liotettu liivateseos. Lisää puoleen seoksesta soseutettu punajuuri ja piparjuuritahna, mausta. Toiseen lohi, tilli ja loppu sitruunamehu. Painele leipä vuokaan. Lisää lohi- ja punajuurimassat. Hyydytä kylmässä 12h ja koristele esim. piparjuurikermalla ja vegaanikaviaarilla.

Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi

Katso myös nämä: