Euro-East Oy

Hapankaalipiiras

Herkullinen hapankaalipiiras maistuu päivälliseksi vihersalaatin kera tai illanistujaisissa suolapalana.

Piiraan voit tehdä perinteiseen piirakkavuokaan tai pienempiä yksittäisiä piirakoita muffinivuoassa.

Hapankaalipiiras

Taikina:

125 g huoneenlämpöistä voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot ja suola käsin voihin. Lisää vesi. Laita taikina jääkaappiin ½ tunniksi. Kaulitse tai painele taikina käsin piirakkavuokaan.

Täyte:

680 g / 1 prk Venäläinen Hapankaali (valutettuna)
1 omena
2 kevätsipulin vartta
6 dl kermaa
4 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

Kuori ja kuutioi (tai raasta) omena, hienonna myös kevätsipuli. Sekoita omenakuutiot ja kevätsipuli hapankaalin sekaan.
Sekoita keskenään kerma ja kananmunat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita hapankaalitäyte piirakkavuokaan ja kaada kermamunaseos päälle.
Paista 185-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaan väriä.

Resepti: Jyrki Tsutsunen

Katso myös nämä: