Euro-East Oy

Slaavilainen savukalasalaatti

Erilaiset pastasalaatit ovat helppoja ja suosittuja tarjottavia juhlien noutopöydissä. Tässä vaihteeksi hieman erilainen idea! Slaavilaiseen tapaan maustettu savukalasalaatti on myös hyvä piknikeväs, jonka voit tehdä etukäteen valmiiksi ja napata rasiassa mukaan. Kun käytät gluteenitonta makaronia sopii salaatti keliaakikoille. Resepti on mitoitettu ammattikeittiöön eli n. 30 henkilölle, mutta voit helposti jakaa ohjeen määrät sopivaksi.

Ainekset:

1,0 kg makaroni, gluteeniton
0,300 kg Dovgan grillattu paprika
0,430 kg Venäläinen suolakurkku
0,800 kg pakasteherne, sulatettu
1,0 kg (á 250 g) Old Riga savustettu kilohaili tomaattikastikkeessa
0,464 kg Provansal-majoneesi
0,400 l turkkilainen jogurtti
0,200 l tomaattisose
1 tl suola
1 tl mustapippurirouhe
0,040 kg hienonnettu tilli

Valmistus:

Keitä makaroni, valuta, huuhdo, jäähdytä. Valuta ja kuutioi paprika ja suolakurkku. Hienonna kilohaili liemineen. Sekoita majoneesi, jogurtti ja tomaattisose kastikkeeksi. Mausta suolalla sekä pippurilla. Yhdistä ainekset ja sekoita joukkoon kastike.

Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi

Tallenna

Tallenna

Katso myös nämä: