Euro-East Oy

Paahdetut punajuuret granaattiomenakastikkeessa

Resepti: Sari Spåra

600 g punajuuria, keitettyjä
1 rkl oliiviöljyä

Kastike
1 rkl tummaa balsamicoa
2 rkl Narsharab granaattiomenakastiketta
1 tl appelsiinkuoriraaste
1 rkl öljyä
sormisuolaa, maun mukaan
Mustapippuria myllystä
3/4 dl Pistaasipähkinöitä, murskattuna
1/2 dl basilikan lehtiä, silputtuna

Keitä punajuuret melkein kypsiksi n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kuori. (Tämä onnistuu helposti kylmän veden alla, käsin kuorimalla) Viipaloi punajuuret lohkoiksi ja pyöräytä öljyssä. Nosta uunin kestävään vuokaan ja paahda niitä noin 10 minuuttia, uunin keskitasossa n. 225 asteessa.

Sekoita balsamico, granaattiomenakastike, öljy ja appelsiinkuoriraaste yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike paahdettujen punajuurien päälle ja sekoita. Nosta tarjoiluvatiin. Silppua päälle basilikanlehtiä ja ripottele päälle murskatut pistaasipähkinät.

Katso myös nämä: