Euro-East Oy

Venäläisiä herkkuja suolakurkusta

Venäläiset suolakurkut

Suolakurkku on sellaisenaan perinteinen alkupala, mutta se sopii myös monenlaiseen ruoanlaittoon. Venäläisen keittiön klassikot kuten olivier-salaatti, stroganof ja rassolnik kaikki saavat makua perinteisestä hapatetusta suolakurkusta. Tässä pari reseptiä kokeiltavaksi kotona!

Olivier-salaatti

5 perunaa keitettynä
3 porkkanaa keitettynä
3 keitettyä kananmunaa
200 g keitto- tai palvikinkkua
200 g herneitä
3-4 venäläistä suolakurkkua
suolaa
Provansal-majoneesia

Pilko perunat, porkkanat, kananmunat, kinkku ja suolakurkku tasakokoisiksi kuutioiksi. Lisää herneet sekä suolaa ja majoneesia makusi mukaan. Pidä salaatti jääkaapissa tarjoiluun asti.

Punajuurisalaatti

2-3 venäläistä suolakurkkua
3 keskikokoista, keitettyä punajuurta
1-2 valkosipulinkynttä
Provansal-majoneesia
suolaa

Hienonna punajuuret, suolakurkut ja valkosipuli. Lisää makusi mukaan suolaa ja majoneesia ja sekoita huolellisesti. Siirrä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja tarjoa pääruoan lisäkkeenä.

Paistetut perunat suolakurkulla

Leikkaa valmiiksi keitetyt perunat kuutioiksi, sekoita joukkoon kuutioitu suolakurkku ja silputtu sipuli. Mausta makusi mukaan suolalla ja lisää tilkka öljyä. Paista pannulla kunnes perunat ovat kullanruskeita.

Rassolnik eli suolakurkkukeitto

500 g kanan koipireisiä
1 sipuli hienonnettuna
7-8 venäläistä suolakurkkua kuutioituna (n. 2,5 dl)
2 dl ohrasuurimoita
1 dl paseerattua tomaattia
kasviöljyä
suolaa
2-3 laakerinlehteä
tarjoiluun ranskankermaa ja tuoretta tilliä

Keitä kanan koipireisiä kiehuvassa, suolatussa vedessä kunnes kypsää (n. 40 minuuttia). Kuori kiehuessa syntyvä vaahto pois. Ota kana pois liemestä, poista nahka ja luut ja paloittele liha. Siivilöi kanaliemi. Keitä ohrasuurimot erillisessä kattilassa ohjeen mukaan.

Kuori ja kuutioi perunat. Kuullota hienonnettua sipulia öljyssä noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää paseerattu tomaatti ja kuumenna vielä hetki.

Laita suolakurkkukuutiot erilliseen kattilaan, peitä juuri ja juuri vedellä ja keitä n. 5 minuutin ajan. Kuumenna sillä aikaa uudelleen kanaliemi ja lisää kiehuvaan liemeen pilkottu kana ja perunat. Keitä 15 minuuttia ja lisää sitten valmis sipuli-tomaattiseos. Kiehauta uudelleen ja lisää joukkoon keitetyt suolakurkut liemineen. Lisää vielä valutettu ohra ja kiehauta vielä viimeisen kerran. Ota kattila liedeltä ja viimeistele silputulla tillillä. Anna keiton hautua kattilan alla n. 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile valmis keitto ranskankerman tai smetanan kera.

Tallenna

Tallenna

Katso myös nämä: