Euro-East Oy

Täyteläinen rapukeitto

Valmista täyteläisen pehmeä rapukeitto Dovgan Gourmet taskuravun lihasta. Säästä taskurapujen liemi – saat siitä keittoon lisää makua!

Ainekset:

1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
n. 5 cm pala purjoa (vain valkoinen osa)
1 prk (170 g) Dovgan Gourmet taskuravun lihaa
1 prk (n. 400 g) säilyketomaatteja
4 dl vettä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
(sahramia)
1 dl kermaa
20 g voita

Valmistus:

Kuori ja silppua salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja viipaloi purjo. Lisää kattilaan tilkka öljyä ja kuullota sipuleita, porkkanaa ja purjoa n. 5 min. Lisää kattilaan valkoviini. Valuta taskuravun lihasta liemi erilliseen astiaan. Lisää keittoon taskuravun liemi, tomaatit, vesi ja mausteet. Anna keiton porista miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja voi, käytä sauvasekoitinta jotta saat keiton tasaiseksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Siirrä keitto takaisin liedelle ja lisää valutettu taskuravun liha. Kuumenna keitto uudelleen ja tarjoa heti.

Rapukeitto taskuravusta

Katso myös nämä: