Euro-East Oy

Pelmenit

Pelmenit siperialaisittainPelmenit on venäläisen keittiön klassikko. Nämä Siperiasta kotoisin olevat nyytit täytetään joko lihalla, sienillä tai kasviksilla. Samantapaisia täytettyjä taikinanyyttejä tarjoillaan Kiinassa ja monissa muissa Aasian maissa. Myös italialaisilla on omat raviolinsa.

Kylmässä ilmastossa pelmenit ovat olleet käteviä, koska pakastettuja pelmeneitä on voitu ottaa matkalle evääksi. Matkalla pelmenien valmistukseen riitti nuotio ja vedellä täytetty kattila. Etenkin kovalla pakkasella lämmittävät ja ruokaisat pelmenit olivat lyömättömiä. Joidenkin tarinoiden mukaan pelmenien keittämiseksi saatettiin sulattaa myös lunta.

Edelleenkin pelmenit on vastustamaton herkku, jonka valmistus yhdessä koko perheen kanssa on Venäjällä hauska perinne. Pelmenitalkoisiin osallistuvat niin nuoret kuin vanhat ja herkulliset nyytit syntyvät näin pikavauhtia. Päivän päätteeksi pakastettavaksi voi olla tuhansia pelmenejä, jotka voi kätevästi sulattaa tarpeen mukaan.

Pelmenien tarjoilu

Vedessä tai lihaliemessä keitetyt pelmenit on helppo ja suosittu tapa tarjoilla pelmenit. Hyvin suolattuun keitinveteen voi lisätä myös laakerinlehtiä, pippuria tai muita mausteita. Keittämisen lisäksi suosittelemme kokeilemaan pelmeneitä myös paistettuna, friteerattuna, keitoissa tai uunissa haudutettuna.

Mitä tarjota pelmenien kanssa?

Valmiit pelmenit tarjoillaan usein smetanan, sulatetun voin ja venäläisten suolakurkkujen kera. Herkullisten pelmenien kylkeen sopii myös Adjika tai Gruzia chilitahna. Monenlaiset kastikkeet, kuten kermaiset sienikastikkeet, ovat myös suosittu vaihtoehto tarjoiluun.

Pelmenit

Pakastetut pelmenit

Jos aikaa ruoanlaittoon ei ole, pelmenit voi ostaa myös kaupasta. Kaupan pakastealtaasta löytyvät pelmenit on oiva pikaruoka, jota voi muunnella loputtomasti. Maun ja helppouden takia pelmeneistä on tullut monien lempiruoka.

Venäjällä pelmenit ovat jo pitkään korvanneet länsimaiset pikaruuat kuten pizzat ja hampurilaiset. Pakastetut pelmenit säilyvät pitkään ja valmistuvat viidessä minuutissa, joten ne ovat myös hyvä hätävara pakkasessa. Pelmeneitä on saatavilla useilla erilaisilla täytteillä, joista lihatäyte on perinteisin. Pelmenireseptejä on kuitenkin yhtä monta kuin kokkeja.

Taschki-pelmenit on valmistettu perinteisellä venäläisellä reseptillä ilman lisäaineita. Pelmenit kuuluvat hyvin varusteltujen K- ja S-kauppojen valikoimiin. Taschkit löydät siperialaiseen tapaan pakastealtaasta.

» Katso lähin jälleenmyyjäsi

Tallenna

Tallenna

Katso myös nämä: