Euro-East Oy

Pelmenit siperialaisittain

Venäläisen keittiön klassikko vain viidessä minuutissa!

Venäjällä pelmenit on suosittu pikaruoka. Pakastetut pelmenit säilyvät pitkään ja ovat hyvä hätävara pakkasessa. Lisäaineettomat Taschki-pelmenit sopivat erinomaisesti kiireiseen päivään, jolloin ei ole aikaa ruuanlaitolle tai kun haluaa nauttia aitoja ruokia Venäjältä.

Pelmenit siperialaisittain

Valmistus:

Pelmenit keitetään kuten pasta: runsaassa vedessä, joka suolataan (2 l vettä + n. 1 rkl suolaa). Tarkista sopiva suola maistamalla keitinvettä.

Pelmenit lisätään jäisinä suoraan kiehuvaan veteen – niitä ei pidä sulattaa. Kun vesi kiehuu uudelleen, lisää muutama laakerinlehti. Anna pelmenien kiehua kannen alla ja sekoita välillä varovasti esim. lusikalla, jotta pelmenit eivät tartu kiinni.

Pelmenit ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan ja väri muuttuu vaaleammaksi. Tähän menee n. 5 minuuttia. Poista valmiit pelmenit vedestä esim. reikäkauhalla ja nauti pelmenit esimerkiksi adjika-kastikkeen, smetanan ja venäläisten suolakurkkujen kera.

Vinkki! Pelmenit voi keittää veden sijasta lihaliemessä. Keittämisen lisäksi pelmenit voi paistaa, friteerata, valmistaa uunissa tai tarjoilla vaikkapa italialaiseen tapaan oliiviöljyllä, rucolalla ja parmesaanilla. Tutustu resepteihimme ja löydä oma suosikkisi!

Tallenna

Katso myös nämä: