Euro-East Oy

Helppo ja kevyt hapankaalikeitto

Kevyt ja terveellinen hapankaalikeitto valmistuu helposti.

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk (680g) Euro-East Venäläinen hapankaali, käytä keittoon reilu 300g hapankaali
  • 9 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 sipuli
  • mausteita: esim. 2-3 laakerinlehteä, 4-5 maustepippuria, halutessa 1 tl meiramia
  • persiljaa

Proteiinia keittoon saat lisäämällä joukkoon esim, tofua, paistettua/ grillattua kanaa tai mausteista makkaraa.

Laita vesi kiehumaan. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio, suikaloitu sipuli, pilkotut porkkanat sekä valutettu hapankaali. Jos hapankaali on makuusi liian voimakasta, voit huuhdella sen kevyesti kylmällä vedellä ennen keittoon lisäämistä. Lisää mausteet ja anna porista liedellä hiljalleen noin 30 minuttia. Tarjoile ja nauti kuumana.

Vinkki tofun maustamiseen!
Ryöppää tofua 2 minuuttia kiehuvassa suolatussa vedessä. Valuta ylimääräiset nesteet pois. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja lisää pannulle valkosipulia, chiliä sekä hieman raastettua inkivääriä. Paista tofukuutiot nopeasti mausteiden kanssa ja lisää keittoannokseen.

Vinkki! Tarjoa keiton kanssa herkullista leipää, jota void dipata keiton joukkoon.

Katso myös nämä: