Euro-East Oy

Hapankaalikeitto

Valmista herkullista ja terveellistä hapankaalikeittoa.
Kasvisversion saat jättämällä lihan keitosta pois.

Ainekset ja ohje:

400 g porsaanlihaa
1 prk (500 g) Venäläistä hapankaalia
50 g voita
1 iso sipuli viipaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni palsternakka pilkottuna
2 porkkanaa pilkottuna
3-4 rkl vehnäjauhoja
3 perunaa kuutioituna
suolaa, pippuria
persiljaa

Keitä porsaanlihaa kiehuvassa vedessä kunnes kypsää. Paloittele kypsä liha ja säästä lihaliemi. Valuta hapankaali ja paista kevyesti pannulla voissa. Lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, palsternakka ja porkkana ja vehnäjauhot. Paista kasvisseosta hetki. Laita sillä aikaa lihaliemeen kuutioidut perunat ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon paistettu hapankaali ja muut vihannekset sekä porsaanliha ja keitä vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele valmis keitto persiljalla ja tarjoa smetanan tai ranskankerman kera.

Katso myös nämä: