Euro-East Oy

Valkosuklaa-lakritsifudge

Näitä makeita fudgeja raikastaa sitruuna. Itse tehdyt makeiset on kiva lahja ystävälle.

Ainekset ja ohje:

Laita kattilaan paloiteltu valkosuklaa, kondensoitu maito ja sitruunankuoriraaste. Pilko myös lakritsin paloja hieman pienemmiksi.

Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Varo ettei seos pala pohjaan. Kun suklaa on sulanut kondensoituun maitoon, lisää seokseen sitruunan mehu ja lakritsipalat. Säästä n. 50 g koristeeksi fudgen päälle.

Kaada massa n. 20 x 20 -senttiseen kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Fudge-seos jähmettyy nopeasti, toimi reippaasti ja käytä apuna lastaa.
Ripottele päälle loput lakritsipalat ja painele niitä vähän myös seoksen sisään.

Peitä vuoka ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Kun fudge on  tarpeeksi jämäkkää, leikkaa sopiviksi annospaloiksi.

Säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Katso myös nämä: