Euro-East Oy

Raikas ja helppo Sitruunapiiras

Ihanan raikas sitruunapiiras on todella helppo ja nopea valmistaa.
Sitruunapiiras sopii erinomaisesti kevääseen sekä Pääsiäisen juhlapöytään.

Ainekset ja ohje:

Murotaikina. Valmista piirakan pohja itse tai oikaise kaupan pakastealtaan kautta.

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kanamuna
  • 2,5 dl venäjauhoja (gluteenittoman saat käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan, pohjalle sekä reunoille.

Kaada kulhoon kondensoitu maito, kanamunat ja sitruunamehu. Sitruunamehu kannattaa siivilöidä seokseen, jos et halua seokseen sitruunan palasia. Sekoita seos kevyesti sekaisin ja kaada vuokaan.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Vinkki! Jos uunisi on tehokas ja polttaa usein leipomusten pinnat, laita piirakan päälle suojaksi uunipelti parin sentin etäisyydelle, kun pinta on saanut sopivasti väriä, noin 20 minuuttia uuniin laittamisen jälkeen. Piirakka kypsyy rauhassa eikä pinta tummu liikaa.

Anna jäähtyä hyvin. Maistuu parhaimmalta kylmänä. Nauti kermavaahdon kera!

Katso myös nämä: