Euro-East Oy

Kinuskitäytteiset laskiaispullat

Perinteinen laskiaispulla saa uuden makean täytteen kinuskista. Karamellisoitu kondensoitu maito on valmista kinuskia, josta pullat saavat herkullisen täytteen.

Nämä laskiaispullat maistuvat takuu varmasti kaikille makean ystäville!

Ainekset ja ohje:

Valmista pullat ohjeen mukaan. Annan pullien jäähtyä huoneenlämmössä ennen täyttämistä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa pullille hatut. Täytä pulla kinuskilla, kermavaahdolla, asettele hattu paikoilleen ja viimeistele laskiaispullat kinuskiraidoilla.

Tarjoile kinuskitäytteiset laskiaispullat kahvin, teen tai maidon kanssa.

Pullatakina ohje:

Takinasta valmistui 12 isoa pullaa.

½ l maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 ½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemumma
14 dl (900g) vehnäjauhoja
200 g voita tai leivontamargariinia

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15-20 minuuttia.
  2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja muotoile taikinasta taikinaapötkö. Leikkaa pötköstä 12 taikinapalaa ja pyöritä ne pyöreiksi palloiksi. Aseta pullat uunipellille, peitä liinalla ja kohota hetki. Voitele pullat kanamunalla ja ripottele päälle raesokeria.
  3. Paista pullia 225 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, pullan koosta riippuen.