Euro-East Oy

Kinuski-omenapiirakka

Kahvipöydän ihana herkku on kinuskiomenapiirakka vaniljajäätelöllä.
Alkuperäinen resepti on Annin uunissa -blogista 

Ainekset ja ohje:

Valmista piirakkapohja itse tai oikaise kaupan pakastealtaan kautta.
Käytä normaalia piirakkavuokaa tai irtopohjavuokaa.

Helppo piirakkapohja:
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja (gluteenittoman saat käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta)

Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauheseos. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille, jos käytät irtopohjavuokaa pingota pohjalle leivinpaperi. Painele haarukalla pohjaan ilmareikiä. Esipaista piirakkaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Uunin lämpötila 175 astetta.

Täyte:
1 prk (397g) Dovgan karamellisoitua kondensoitua maitoa
omenoita
kanelia

Kuori ja pilko omenat lohkoiksi. Kaada kinuski eli karamellisoitu kondensoitu maito esipaistetun kakkupohjan päälle, asettele omenalohkot kinuskin päälle ja ripottele omenoille hieman kanelia. Paista piirakkaa uunissa vielä noin 25 minuttia. Tarjoile kinuskinen omenapiirakka lämpimänä, mutta anna vetäytä ja jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Nauti!

 

Katso myös nämä: