Euro-East Oy

Merellisetherkut rapujuhliin!

Loppukesä ja alkusyksy ovat ihanaa rapujuhla aikaa. Tarjoile rapujuhlissa rapujen lisäksi erilaisia teemaan sopivia ruokia. Kokosimme tälle sivulle ehdotuksia tarjoiltavista ruuista ja käytettävistä tuotteista.

Kata pöytä kauniiksi ja rapuhatut päähän – nautinnollisia juhlia!

Taskuravunliha 72%

Dovganin taskuravunlihasäilyke on herkullinen ja vaivaton tapa nauttia taskuravunlihasta. Taskuravussa on reilusti makua ja sitä voi käyttää jokiravun tavoin, käytä salaatteihin, majoneesiin, rapukakkuihin.
Taskurapua löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista mm. K-kaupat sekä Puuiloista.

Ihania ohjeita taskuravusta

Taskuravusta voit valmistaa monenlaisia alkupaloja.
Klassikko rapujuhlissa on rapumajoneesi:

1 prk (170 g) Dovgan Gourmet taskuravun lihaa
n. 1 dl Provansal-majoneesia
1 salottisipuli
tilliä
puolikkaan sitruunan mehu
pippuria

Valmistus:
Silppua sipuli ja tilli. Purista sitruunasta mehu. Valuta taskuravusta liemi (voit lisätä sen myös keittoon veden sijasta). Yhdistä kaikki aineet ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai majoneesia. Tarjoa paahdettujen paahtoleipien tai muun tuoreen leivän kera.

Taskurapuleivät

Ainekset ja ohje n. 14 kpl:

Valuta taskuravunliha, halutessasi ja mausta ripauksella suolaa. Tarkista maku.
Pursota leivälle ensin majoneesia, lisää siivutetut avokadot, asettele jokaisen leivän päälle reilu teelusikallinen taskuravunlihaa, purista leiville hieman sitruuna- tai limemehua, päälle ripaus mustapippuria ja esim. kuivattua yrttiseosta. Viimeistele jokainen leipä Vegan Cavi’arilla ja basilikan lehdellä.

Täyteläinen taskurapukeitto

Hurmaa rapujuhlavieraat ihanalla alkukeitolla. Säästä taskurapujen liemi – saat siitä keittoon lisää makua!

Ainekset:
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
n. 5 cm pala purjoa (vain valkoinen osa)
1 prk (170 g) Dovgan Gourmet taskuravun lihaa
1 prk (n. 400 g) säilyketomaatteja
4 dl vettä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
(sahramia)
1 dl kermaa
20 g voita

Valmistus:
Kuori ja silppua salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja viipaloi purjo. Lisää kattilaan tilkka öljyä ja kuullota sipuleita, porkkanaa ja purjoa n. 5 min. Lisää kattilaan valkoviini. Valuta taskuravun lihasta liemi erilliseen astiaan. Lisää keittoon taskuravun liemi, tomaatit, vesi ja mausteet. Anna keiton porista miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja voi, käytä sauvasekoitinta jotta saat keiton tasaiseksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Siirrä keitto takaisin liedelle ja lisää valutettu taskuravun liha.
Kuumenna keitto uudelleen ja tarjoa heti.

Rapukakkuset (8 annosta)

Resepti: Sari Spåra

1 Torttutaikinalevy
100 g Maustamatonta tuorejuustoa
121 g Dovgan Gourmet taskuravun lihaa
3 rkl Ruohosipulia
1 tl Piparjuuritahnaa
Suolaa, maun mukaan
Mustapippuria myllystä, muutama kierros

Jaa torttutaikinalevy 8 osaan. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise neliöt keskeltä.

Notkista tuorejuustoa haarukalla sekoittamalla. Lisää tuorejuustoon ruohosipulisilppu, piparjuuritahna, suola ja mustapippuri. Sekoita. Valuta neste taskuravunlihoista. Lisää taskuravunlihat varoen mukaan seokseen ja sekoita tasaiseksi.

Ota lusikalla täytettä ja nosta pohjien päälle. Laita päälle toinen osa kanneksi. Tarjoile.

Rapupiirakka

Herkullinen rapupiirakka maistuu myös alkuruokana salaatin kera.

Pohja:
130 g pehmeää voita
125 g rahkaa
2tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja TAI 3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1. Sekoita keskenään pehmeä voi ja rahka.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahka-voiseokseen. Sekoita hyvin.
3. Laita taikina jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.
4. Voitele ja jauhota kaksi 35cm x 11cm olevaa suorakaiteen muotoista vuokaa tai yksi pyöreä halkaisijaltaan 28 cm oleva irtopohjavuoka.
5. Kun saat täytteen valmiiksi painele taikina vuokiin jauhoja apuna käyttäen.

Täyte:
1 sipuli
tilkka valkosipuliöljyä
1 dl tuoretta tilliä
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
2 dl chili cheddaria raasteena
1 dl Dovganin kesäkurpitsapyrettä
2 rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1½ tl sitruunapippuria
2 dl Euro-Eastin venäläisiä suolakurkkuja
1/4 punaista paprikaa
1/4 osanssia paprikaa
1 prk.(170/121 g) Dovgan taskuravunlihaa

1. Silppua sipuli pieneksi kuutioksi ja kuullota tilkassa valkosipuliöljyä.
2. Hienonna tilli.
3. Sekoita kerma, tilli, kananmunat, juustoraaste, kesäkurpitsapyre, sitruunapippuri ja vehnäjauhot tai perunajauhot keskenään.
4. Kaada seos vuokaan pohjan päälle.
5. Ripottele pinnalle kuullotetut sipulisilput.
6. Hienonna paprikat ja ripottele sipulien päälle.
7. Lisää lopuksi taskurapujenliha ja kuutioidut suolakurkut.
8. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Paljon lisää reseptiikaa taskuravusta löydät reseptisivuiltamme. 

Vegan Cavi'ar

Rapujuhlista ei tule unohtaa mätiä ja nyt voit tarjota myös Vegan Cavi'aria.
Vegan Cavi’ar on uusi maistuva vaihtoehto kaviaarille. Täysin luonnollisista aineista tehty 100 % vegaaninen ja gluteeniton merileväkaviaari sopii myös kala-allergisille.

Vegan Cavi’aria myyvät hyvin varustetut ruokakaupat ympäri Suomen. Parhaiten tuotteen löytää suuremmista K-kaupoista tai Puuiloista. Vegan Cavi’ar säilyy huoneenlämmössä, joten löydät sen joko kalasäilykkeistä tai kylmähyllystä muiden mätien joukosta.

Vegan Cavi'aria löytyy mustana sekä punaisena.

Tarjoa Vegan Cavi'aria smetanan kera tai koristele tarjottavat ruuat kaviarilla.
Voit valmistaa myös valmiin tahnan vegan cavi'arista ja smetanasta, jota tarjoilet ruisnapeilta.

Vegan Cavi'ar tahna

Ainekset

  • 1 prk Vegan Cavi’ar musta tai/ ja punaista merileväkaviaaria
  • 1 prk smetana tai vegaaninen maustamaton tuorejuusto
  • kuivattua ruohosipulia tai yksi pieni hienonnettu punasipuli

Sekoita ainekset keskenään. Voit pursottaa tahnan valmiiksi ruisnapeille tai anna vieraiden ottaa kulhosta itse.

Turskan maksa ruisnapit

Ainekset:
250 g Riga Gold turskan maksaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g Euro-East venäläistä suolakurkkua hienonnettuna
15 g salottisipulia hienonnettuna
13 g tapiokatärkkelystä

25 kpl ruisnappeja
13 tl Vegan Cavi´ar merileväherkkua, mustaa tai punaista

Valmistus:
Valuta turskan maksa hyvin ja poista liemen mausteet.
Riko kulhossa maksan rakenne käsin, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna kiinteytyä kylmässä noin kaksi tuntia. Kokeile massan koostumusta ja jos se on liian löysää, sekoita joukkoon hieman lisää tapiokatärkkelystä ja anna hyytyä.

Siirrä massa pursotinpussiin, jossa on esimerkiksi tähtitylla ja pursota ruisnapeille.
Koristele merileväherkulla ja tarjoile.

Äläkä unohda monikäyttöistä kilohailia!

Savustetusta kilohailista valmistuu niin piirakat kuin kilohailimoussekin tai tarjoa sellaisenaan tumman leivän kanssa.

Kilohailikaviaari

Ainekset:

1 prk (160 g) Old Riga savustettua kilohailia öljyssä
1 pieni punasipuli hienonnettuna
2-3 keitettyä kananmunaa
150 g ranskankermaa, smetanaa tai majoneesia
n. 1 dl silputtua tilliä
sitruunamehua
mustapippuria

Valmistus:
Valuta kilohailit. Hienonna kilohaili ja kananmunat haarukalla. Sekoita kaikki aineet ja tarkista maku. Tarjoa voileipäkeksien tai ruisnappien kanssa tai levitä suoraan leivälle.

Herkullisia rapujuhlia!