Euro-East Oy

Makeita ja suolaisia ideoita Vappubrunssille!

Vappuna nautitaan simaa ja hyvää ruokaa ystävien kanssa.
Kokosimme pienen ideaoppaan Vapun brunssitarjoiltavia varten. Katso ohjeet ja kokkaa ystäville herkkuja!

Maailman helpoin munakoisopiirakka

Munakoisopiirakka valmistuu vaivatta, vain muutama raaka-aine, 30 minuuttia ja mehukas munakoisopiirakka on valmis. Maailman helpoimman ja nopeimman kasvispiirakan taika-aines on purkki Dovganin Munakoiso tomaattikastikkeessa.

Ainekset ja ohje:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Painele sulanut piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija 25-30cm), pistele pohjaan haarukalla muutaman kerran. Laita taikinapohjan päälle purkki munakoisoa tomaattikastikkeessa. Leikkaa täytteen päälle kirsikkatomaatteja, vuohejuustorenkaita sekä ripottele viimeiseksi täytteiden päälle hieman juustoraastetta.
Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea ja pohja kypsä. Anna vetäytyä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua. Nauti!

Kana-perunasalaatti

Jokaiseen Vappuun kuuluu perunasalaatti!

Ainekset ja ohje:

Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä jääkaapissa, mielellään yön yli. Paista kana ja mausta haluamillasi mausteilla. Anna jäähtyä. Kuutioi sillä aikaa perunat ja suolakurkut.

Viipaloi kanapalat pienemmäksi. Valuta maissi ja lisää kaikki ainekset kulhoon. Sekoita joukkoon lopuksi majoneesi. Halutessa voit lisätä suolaa, mutta kun antaa salaatin hieman oleentua jääkaapissa, maut pääsevät paremmin esiin. Perunasalaatin mausteeksi sopii hyvin myös piparjuuritahna.

Kasvis Sloppy Joe hodarit (8 kpl)

Hodarit maistuvat kaikille. Tee kasvishodareita ohjeen mukaan tai tuuna mieleisellä makkaralla.

Kuumenna ajvar keskilämmöllä. Murenna joukkoon härkäpapu ja mausta sipulijauheella ja persiljalla. Lisää nestettä tarvittaessa. Leikkaa sämpylä auki pitkittäin ja täytä kimchillä ja kasviskastikkeella. Viimeistele juustoraasteella. Kuumenna uunivastuksen alla kunnes juusto sulaa.

Resepti ja kuva: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi

Paprikahummus

Koska kaikki maistuu hyvältä dipin kanssa, tarjoa paprikahummusta leivällä tai ruislastujen kanssa.

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk (250 g) Deroni Ajvaria
  • n. 250 g kypsiä kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tahinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa

Sekoita sauvasekoittimella kikherneet, Ajvar, valkosipuli, oliiviöljy ja tahini. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Tarkista maku.

Vegan Cavi'ar tahna

Vastustamattoman hyvä merileväkaviaarista valmistuva tahna maistuu niin ikään kaiken dipattavan ja blinien kanssa.

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk Vegan Cavi’ar musta tai/ ja punaista merileväkaviaaria
  • 1 prk smetana tai vegaaninen maustamaton tuorejuusto
  • kuivattua ruohosipulia tai yksi pieni hienonnettu punasipuli

Sekoita ainekset keskenään ja laita tarjolle. Kun laitat tätä tarjolle, purkki tyhjenee hetkessä!

Karamellisoidut popcornit

Tahmeat, makeat, hauskat karamellisoidut popcornit maistuvat Vappubrunssilla kuohuviinin kanssa.

Karamellisoidut popcornit valmistat kätevästi valmiista kinuskista eli karamellisoidusta kondensoidusta maidosta.

Ainekset ja ohje:

Purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa riittää erittäin hyvin kahteen pussiin valmiita popcorneja.
Valmista popcornit ohjeen mukaan. Kaada purkillinen karamellisoitu kondensoitua maitoa toiseen astiaan, esim. muovirasiaan. Sekoita kinuskia lusikalla, jotta se hieman notkistuu ja lämmitä muutama sekunti mikrossa, jolloin kinuskista tulee juoksevampaa. Tyhjennä valmiit popcornipussit laakeaan kulhoon ja kaada päälle kinuskia, kääntele niin että kinuski tarttuu kaikkiin popcorneihin. Peitä kulho ja laita kylmään jähmettymään. Kaada popcornit tarjoilukulhoon ja asettele brunssipöytään.

Vinkki! Valmiit karamellisoiduit popcornit jäävät hieman tahmeiksi, joten laita brunssipöytään esille myös tarjoiluotin, jolloin sormet eivät tahmastu popcorneja otettaessa. Voit myös jakaa popcorneja valmiiksi pieniin annosksiin, esim. muffinsivuokiin.

Suklaafudget karpaloilla

Kun makeannälkä iskee suklaafudget ovat siihen loistava apu ja näitä osaa valmistaa kuka vain. Suklaafudget valmistetaan mikrossa ja ne jähmettyvät nopeasti kylmässä.

Ainekset ja ohje:

Laita samaan astiaan pilkottu suklaa, kondensoitu maito ja voi. Lämmitä aineksia mikrossa täydellä teholla muutama minuutti kunnes massa on tasainen, sekoita massaa muutaman kerran lämmityksen aina. Varo ettei seos kuumene liikaa ja pala.

Kaada tasainen massa 20 x 20 -senttiseen kelmulla vuorattuun vuokaan.
Ripottele päälle kuivattuja karpaloita ja laita jääkaappiin jäähtymään noin neljäksi tunniksi.
Leikkaa jähmettyneestä suklaafudgesta veitsellä sopivia paloja tarjottavaksi.

Koivunmahla – mojito

Kenelle kuohuviini tai sima ei maistu, tarjoillaan Koivunmahla-mojito.
Tämä raikas alkoholiton juoma on raikkainta Vapussa!

Ainekset ja ohje:

Laita lasiin sokeri, lime ja minuttu, murskaa niitä hieman esim. lusikalla. Täytä jääpaloilla ja kaada sekaan B-tree koivunmahlajuomaa. Pyöräytä maut lusikalla sekaisin – nauti!

 

Iloista ja maistuvaa Vappua!