Euro-East Oy

Vegaaneille sopivat tuotteet

Perinteisten suolakurkkujen ja hapankaalien lisäksi kaikki kasvislisäkkeet ja salaatit sopivat vegaaniruokavalioon. Niillä saat helposti vaihtelua perinteisiin ruokiin: pelkästään venäläisen keittiön vihannesäilykkeistä rakennat mitä herkullisimman alkupalalajitelman. Kokeile esimerkiksi suolakurkkua, marinoituja kirsikkatomaatteja, grillattua paprikaa, marinoituja sieniä ja erilaisia vihannessalaatteja.

Maista myös muita vegaaneille sopivia tuotteitamme kuten seljankaa ja borssikeittoa! Kaikissa vihannessäilykkeissämme on runsaasti kasviksia, mutta mahdollisimman vähän säilöntä- tai väriaineita, keinotekoisia aromeja tai arominvahventeita.

Helpot valmissalaatit

Mausteinen porkkanasalaatti korealaiseen tapaan 460 g
Korealainen porkkanasalaatti on nimestään huolimatta suosittua etenkin Venäjällä. Heti valmiit, huoneenlämmössä säilyvät salaatit on helppo pitää varalla kaapissa ja nauttia silloin kuin haluat. Pirteä, miedon tulinen porkkanasalaatti on maukas lisuke mille tahansa pääruoalle.

Vegaaniset vihannessalaatit

Kimchi kaalisalaatti 460 g
Nykyaikaiseen venäläiseen keittiöön kuuluva trendikäs korealainen kaalisalaatti kimchi on  saatavilla myös valmiina säilykkeenä. Hieman tulinen ja hapan maku tekee salaatista vastustamattoman. Kimchi sopii nautittavaksi sellaisenaan tai lisättäväksi erilaisiin ruokiin kuten riisiin, patoihin, munakkaisiin, keittoihin ja wokkeihin. Kimchi valmistetaan hapattamalla, minkä vuoksi se luetaan yhdeksi maailman terveellisimmistä ruoista. Ei lisä- tai säilöntäaineita.

Grillisalaatti 460 g
Herkullisen grillisalaatin valmistukseen on käytetty sadon parhaita kasviksia: porkkanaa, paprikaa, sipulia ja suolakurkkua. Hieman hapan grillisalaatti sopii mainiosti grilliruokien pariksi.

Vegaaniset salaatit

Venäläisen keittiön keitot

Helppo borssi, seljanka ja rassolnik valmistuu nopeasti ilman aikaa vievää pilkkomista. Lisää vain vesi ja 3-4 minuutin keittämisen jälkeen herkulliset kasviskeitot ovat valmiita nautittavaksi!

borshch

Borssikeitto 480 g
Venäläisen keittiön klassikolla borsch-keitolla on varmasti yhtä monta reseptiä kuin keittäjiä. Perinteisen reseptin mukaan valmistetussa borssissa pitää ehdottomasti olla ainakin runsaasti punajuurta. Lisäksi borssikeitossamme on valkokaalta ja perunaa. Viimeistele valmis borssi tuoreilla yrteillä (esim. tillillä tai persiljalla) ja tarjoa lisänä leipää.

Seljankakeitto sienillä 480 g
Seljanka on herkullisen hapan, perinteinen venäläinen keitto. Seljanka on valmistettu perinteisen reseptin mukaan valkokaalista, suolatuista siitakesienistä, suolakurkusta ja sipulista ja se on maustettu tomaattipyreellä.

Rassolnikkeitto perunalla ja suolakurkulla 480 g
Perinteisellä reseptillä valmistettu rassolnikkeitto on hieman hapan kasviskeitto, joka saa makua suolakurkusta ja sen liemestä. Rassolnik sisältää suolakurkun lisäksi perunoita ja ohraryynejä.

Vegaaneille sopivat keitot

Kasvislisäkkeet

Vihannessäilykkeet sopivat sellaisenaan alkupalaksi tai pääruoan lisäkkeeksi. Niitä voi käyttää myös salsan tavoin dipattavaksi. Mausteiset, runsaasti kasviksia sisältävät tuotteet antavat makua ja väriä ruokiin, kuten lasagneen, pastakastikkeisiin tai patoihin.

Dovgan Kesäkurpitsa chilikastikkeessa 530 g
Paistettua kesäkurpitsaa mausteisessa tomaatti-paprika-kastikkeessa.

Dovgan Paistettu munakoiso 530 g
Paistettu munakoiso paloina mausteisessa paprikakastikeessa sopii erinomaisesti sellaisenaan leivän päälle tai pääruoan lisukkeeksi.

Dovgan Munakoiso tomaattikastikkeessa 530 g
Munakoisosta tomaattikastikkeessa valmistat helpot pastakastikkeet ja pataruoat.

Dovgan Paprika-munakoiso-salsa 560 g
Mausteinen paprika-munakoiso-salsa sopii salsan tavoin dippaukseen.

Kesäkurpitsapyree 350 g
Kesäkurpitsapyree on erinomainen lisä kastikkeisiin, pastoihin tai pataruokiin. Kesäkurpitsapyree sopii hyvin myös dipiksi tai sellaisenaan syötäväksi. Kesäkurpitsapyree porkkanalla sisältää paljon vitamiineja ja mineraaleja ja vain vähän energiaa.

Munakoisopyree 350 g
Munakoisopyreetä syödään joko sellaisenaan tai leivän kanssa. Munakoisopyree sopii myös erinomaisesti pataruokiin, kastikkeisiin tai keittoihin.

Maustekastikkeet

Maustekastikkeillamme saat ruokaan helposti makua. Vinkki: yhdistä granaattiomenakastiketta ja Gruzia-chilitahnaa herkullisen makeaksi chilikastikkeeksi!

Chilitahna valkosipulilla ”Gruzia” 360 ml
Tulinen chilitahna Gruzia sopii kaikkeen ruoanlaittoon. Säätele tulisuutta kastikkeen määrällä itsellesi sopivaksi. Tuotteessa chiliä 65 %.

Tulinen kastike ”Adjika” 380 ml
Tomaattipohjaista adjikaa voi käyttää salsan tavoin dippikastikkeena tai pääruoan lisukkeena. Adjikassa on runsaasti kasviksia, mutta ei lainkaan lisä- tai säilöntäaineita.

Narsharab – Granaattiomenakastike 200 ml 
Narsharab eli granaattiomenakastike on granaattiomenamehusta ja sokerista keittämällä tehty siirappi. Granaattiomenakastike sisältää runsaasti orgaanisia happoja, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Täyteläistä, happaman makeaa granaattiomenakastiketta voidaan käyttää kuten balsamiviinietikkaa. Granaattiomenasiirappia kannattaa pitää aina käden ulottuvilla ‒ granaattiomenasiirapilla saat lähes mihin tahansa ruokaan lisää makua ja ripauksen väriä. Granaattiomenakastike käy erinomaisesti kasvisruokiin erityisesti tomaatin porkkanan pariksi. Kokeile granaattiomenakastiketta myös marinadeihin tai salaatinkastikkeeksi sellaisenaan.

Vegaaneille sopivat kastikkeet

Mehut

Mehujamme ei kirkasteta eläinperäisillä aineilla, joten niitä voi vegaanikin nauttia hyvillä mielin.

Mintunmakuinen koivunmahlamehu 1 L

Koivunmahlamehu1Koivunmahlan käytöllä on pitkät perinteet. Koivunmahla juoksutetaan keväällä koivunrungosta eikä se vahingoita puuta lainkaan. Koivunmahla sisältää puun varastoimia vitamiineja ja mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kaliumia ja kalsiumia. Koivunmahlalla uskotaa olevan useita terveysvaikutuksia: koivunmahlan sisältämien ravintoaineiden vuoksi mahlan sanotaan mm. antavan virkeyttä ja energiaa.

Mintunmakuinen koivunmahlamehu sopii mainiosti janojuomaksi sellaisenaan tai sitruuna- tai limettitilkalla terästettynä. Janojuoman lisäksi koivunmahlamehu on hyvä pohja erilaisille juomille tai sellaisenaan hyvä alkoholiton vaihtoehto kevään ja kesän juhliin.

Granaattiomenamehu 100 % 1 L ja 0,31 L

Granaattiomenamehu on 100 % täysmehu ilman lisä- tai säilöntäaineita. Mehussa on vain hedelmän oma sokeri, ei mitään lisättyä. Antioksidanttien, vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi granaattiomena sisältää runsaasti polyfenolisia yhdisteitä. Kokeile granaattiomenamehua myös ruoanlaittoon esimerkiksi kastikkeisiin tai marinadeihin.

Jälkiruoat ja leivonta

Omenapalat “Sharlotka” 680 g
Sharlotka-omenapalat nopeuttavat ja helpottavat leivontaa tai sopivat sellaisenaan jälkiruoaksi. Paistetuista omenapaloista valmistuu hetkessä perinteinen venäläinen Sharlotka-omenakakku. Omenapaloja voi lisätä myös puuroon, jogurttiin, rahkaan tai smoothieen. Tuotteessa omenaa 91,6%.

Omenapalat Sharlotka

Vegaaniseen ruokavalioon sopivilla kekseillä ja minirinkeleillä voi herkutella itse tai pitää vierasvarana:

Venäläinen keksi ”Prjanik” hunajanmakuinen 250 g tai karamellinmakuinen 250 g
Prjanik on perinteinen venäläinen keksi, jota alun perin syötiin jouluna, pääsiäisenä tai muissa suurissa juhlissa kuten häissä. Nykyään prjanikit maistuvat vuoden ympäri erityisesti teen seurana.

Vaniljanmakuiset minirinkelit unikonsiemenillä 250 g
Vaniljanmakuiset minirinkelit ovat perinteinen venäläinen naposteltava teen kanssa. Nämä rouskuvat rinkelit on maustettu vaniljalla ja unikonsiemenillä ja ne maistuvat hieman makeilta. Venäjällä rinkelit tunnetaan nimellä sushki ja rinkeleiden perinteinen muoto juontaa juurensa siitä, että rinkelit oli helppo kuljettaa tangolle tai narulle ripustettuna.

Vegaaneille sopivat keksit

Jälleenmyyjät

Tuotteitamme löydät jo lähes kaikista hyvin varustelluista ruokakaupoista ympäri Suomen. Tuotteita on myynnissä mm. K- ja S-ryhmän suurimmissa kaupoissa sekä Tokmanneissa. Katso lähin jälleenmyyjäsi tai vinkkaa oman lähikauppasi kauppiaalle tuotteista!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Katso myös nämä: