Euro-East Oy
Makeutettu maitotiiviste 397 g

Makeutettu maitotiiviste 397 g / 304 ml

Makeutettu maitotiiviste eli kondensoitu maito on valmistettu maidosta, joka on tiivistetty keittämisen avulla ja sokeroitu. Keittämisen seurauksena maidon väri muuttuu kermaisen kauniiksi ja maku karamellimaiseksi. Makeutettu maitotiiviste on tärkeä ainesosa useissa leivonnaisissa ja välttämätön aines jokaisessa venäläisessä kodissa.

Purkkeihin pakatulla, tiivistetyllä maidolla on erittäin pitkä säilyvyys. Huoneenlämmössä säilyvän maitotiivisteen voit ottaa mukaan vaikka mökille tai pitää varalla yllätysvieraita varten. Tuote on kuumennettu, joten makeutettu maitotiiviste sopii myös raskaana oleville.

Maitotiivisteen käyttö

Maitotiivisteestä syntyvät parhaat makeat jälkiruuat. Makeutettua maitotiivistettä käytetään erityisesti leivontaan ja jälkiruokakastikkeeksi. Kokeile maitotiivistettä esimerkiksi juustokakkuun, jäätelön valmistukseen tai suosittuun banoffee-torttuun. Juustokakussa makeutettu maitotiiviste tekee kakusta silkkisen pehmeää eikä juoksettumisen vaaraa ole.

Maitotiivisteestä voit valmistaa myös itse helposti fudgea. Venäläisessä kodissa maitotiivistettä syödään jälkiruokakastikkeen tavoin mm. blinien kanssa, hedelmäsalaatissa tai vaikka sellaisenaan paahtoleivällä. Voit käyttää maitotiivistettä vaniljakastikkeen tavoin myös omena- tai marjapiiraiden kanssa.

Maitotiviiste sopii hyvin myös kahviin ja teehen tai pirtelöön antamaan kermaista makua.

» Katso lisää resepti-ideoita Pinterestistä

Maitotiivisteen keittäminen

Avaamatonta kondensoitua maitoa voi keittää purkissaan kinuskiksi. Tämä vaatii noin 3-4 tunnin kettoajan. Avatusta purkista kinuskia voi valmistaa myös mikrossa, mutta onneksi karamellisoitua maitoa saa nykyään myös helpommin! Useimmissa kaupoissa on jo saatavilla valmiiksi karamellisoitua maitotiivistettä. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi kakkujen ja kuppikakkujen kuorrutuksiin tai täytteeksi. Kokeile karamellisoitua maitotiivistettä myös bostonkakkuun puolukoiden kera tai käytä sellaisenaan jälkiruokakastikkeena.

» Tutustu karamellisoituun maitotiivisteeseen ja säästä aikaasi leivonnassa!

Makeutettua maitotiivistettä on saatavilla myös kätevässä neljän kappaleen pakkauksessa (4 x 90 g).

 • Tuotetiedot

  Ainekset: Täysmaito, sokeri. Rasva 8 %, rasvattoman maidon kuiva-ainepitoisuus 20 %. Lämpökäsitelty.
  Säilytys: avattomana huoneenlämmössä. Avattu pakkaus säilyy jääkaapissa erillisessä astiassa kuten tavallinen maito.
  Nettopaino: 397 g
  Art.Nr: 26510397
  EAN kpl: 4032549001770
  EAN ME: 4032549004115
  ME: 12 prk
  Alkuperämaa: Alankomaat
 • Ravintosisältö per 100 g

  Energia: 1372 kJ / 325 kcal
  Rasva: 8,0 g
  - josta tyydyttynyttä: 5,4 g
  Hiilihydraatit: 56,4 g
  - joista sokereita: 56,4 g
  Proteiini: 6,9 g
  Suola/Salt: 0,2 g

Katso myös nämä: