Euro-East Oy
Makeutettu maitotiiviste 397 g

Makeutettu maitotiiviste 397 g / 304 ml

Makeutettua maitotiivistettä käytetään erityisesti leivontaan ja jälkiruokakastikkeeksi, mutta se soveltuu myös kahviin ja teehen antamaan kermaista makua. Kokeile myös hedelmäsalaatissa tai valmista itse jäätelöä!

Makeutettu maitotiiviste on valmistettu maidosta, joka on tiivistetty keittämisen avulla ja sokeroitu. Keittämisen seurauksena maidon väri muuttuu kermaisen kauniiksi ja maku karamellimaiseksi. Makeutettu maitotiiviste on tärkeä ainesosa useissa leivonnaisissa ja välttämätön aines jokaisessa venäläisessä kodissa.

Maitotiivistettä kutsutaan myös kondensoiduksi maidoksi. Purkkeihin pakatulla, tiivistetyllä maidolla on erittäin pitkä säilyvyys. Tuote on kuumennettu, joten makeutettu maitotiiviste sopii myös raskaana oleville.

Maitotiivisteen käyttö

Maitotiivisteestä syntyvät parhaat makeat jälkiruuat. Makeutettua maitotiivistettä käytetään erityisesti leivontaan ja jälkiruokakastikkeeksi, mutta se soveltuu myös kahviin ja teehen antamaan kermaista makua. Kokeile myös hedelmäsalaatissa tai valmista itse jäätelöä. Katso blogistamme vinkit siitä, mitä maitotiivisteestä voi valmistaa.

Kondensoitua maitoa on monet aiemmin keittäneet kinuskiksi, mutta nykyään useissa kaupoissa on jo saatavilla valmiiksi karamellisoitua maitotiivistettä. Sitä voidaan käyttää useissa leivonnaisissa, kuten suositussa banoffee-kakussa tai sellaisenaan jälkiruokakastikkeena. Tutustu tästä karamellisoituun maitotiivisteeseen ja säästä aikaasi leivonnassa.

Makeutettua maitotiivistettä on saatavilla sekä tavallisessa 397 g purkissa että kätevässä neljän kappaleen pakkauksessa (4 x 90 g).

 • Tuotetiedot

  Ainekset: Täysmaito, sokeri. Rasva 8 %, rasvattoman maidon kuiva-ainepitoisuus 20 %. Lämpökäsitelty.
  Säilytys: avattomana huoneenlämmössä. Avattu pakkaus säilyy jääkaapissa erillisessä astiassa kuten tavallinen maito.
  Nettopaino: 397 g
  Art.Nr: 26510397
  EAN kpl: 4032549001770
  EAN ME: 4032549004115
  ME: 12 prk
  Alkuperämaa: Alankomaat
 • Ravintosisältö per 100 g

  Energia: 1372 kJ / 325 kcal
  Rasva: 8,0 g
  - josta tyydyttynyttä: 5,4 g
  Hiilihydraatit: 56,4 g
  - joista sokereita: 56,4 g
  Proteiini: 6,9 g
  Suola/Salt: 0,2 g

Katso myös nämä: