Euro-East Oy

Kinuski-omenapilvi

40 palaa, GN1/1-65 (530x325x65 mm)

Kinuski-omenapilvi

Lumoavan herkullisessa kinuski-omenapilvessä maistuvat raikas omena ja herkullinen kinuski. Resepti on mitoitettu ammattikeittiöön, mutta voit tehdä kakusta kotikeittiöversion 23 cm rengasvuokaan puolittamalla raaka-aineiden määrän.

Ainekset:

1 kpl valmis levykakkupohja
0,800 kg Dovgan makeutettu maitotiiviste
0,500 kg tuorejuusto
0,500 kg maitorahka
1 l kuohukerma
4 tl vaniljasokeri
0,680 kg omenapaloja “Sharlotka”
0,100 l omenamehu
0,018 kg liivate
0,397 kg Dovgan karamellisoitu maitotiiviste
0,140 kg mantelilastu, paahdettu

Valmistus:

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita keskenään tuorejuusto, maitotiiviste ja vatkaa sähkövatkaimella 4 minuutin ajan kunnes rakenne sakenee. Lisää rahka, omena ja kääntele joukkoon kermavaahto, mehuun liotettu liivate sekä 70 g mantelilastuja. Kaada vuokaan kakkupohjan päälle ja hyydytä kylmässä 24h. Leikkaa annospaloiksi ja koristele karamellisoidulla maitotiivisteellä ja mantelilastuilla.

Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi

Katso myös nämä: