Euro-East Oy

Key lime -piirakka

Raikas key lime piirakka valmistuu kädenkäänteessä. Kondensoitu maito on kuin luotu tähän reseptiin ja tekee piirakasta pehmeän makuisen. Resepti on gluteeniton, kun käytät siihen gluteenittomia digestive keksejä.

Key lime pie

Tarvitset:

  • 1 paketin digestive keksejä (gluteeniton)
  • 0.5 dl sokeria
  • 4 rkl sulatettua voita
  • 1 tölkki (397 g) Dovgan kondensoitua maitoa
  • 1.5 dl maitorahkaa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • Kolmen limen mehut ja yhden limen raastetut kuoret

Valmistusohje:

  1. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla.
  2. Murskaa digestive keksit ja lisää murskaan sokeri ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Levitä massa kakkuvuokaan tasaiseksi pohjaksi ja nosta hieman vuoan reunoille.
  4. Mittaa kulhoon kondensoitu maito, maitorahka ja kananmunan keltuaiset ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.
  5. Lisää raastettu limen kuori ja mehu. Sekoita jälleen hyvin.
  6. Kaada massa vuokaan pohjan päälle. Tasoita.
  7. Paista 200 C uunissa noin 15-20 minuuttia. Älä ruskista.
  8. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
  9. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
  10. Koristele kermavaahdolla, limen palasilla ja limenkuorella.

Resepti ja video: Helena Kemppainen

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Katso myös nämä: